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ジャジキ TZATZIKI

ジャジキ TZATZIKI

 

 

脂っこい料理や肉料理によく合います。パンにつけてそのままでもどうぞ。

脂っこい料理や肉料理にぴったり。簡単でさっぱりした口当たりが
とてもおいしいです。

パンにつけてそのままでもどうぞ!

 

 

This is refreshing and wonderful yogurt source. Perfect on oily meat meals!

 

 

garlic

 

 

 

 

 

材料 / Ingredient

 

プレーンヨーグルト 500g

きゅうり 1本

にんにく 3~4片

オリーブオイル 大さじ3

酢 小さじ1

塩 こしょう ディル(あれば)少々

 

 

500g plane yogurtcucumber

1 cucumber

3~4 cloves garlic

3 tablespoons olive oil

1 teaspoons vinegar

salt, paper and dill

 

 

 

 

 

作り方 / Direction

 

①ヨーグルトはざるの上にキッチンペーパーなどをひいてのせ、一晩そのままで
 水分を落とします。

②きゅうりはよく洗って水分を拭き取り、すり鉢かのし棒などで細かくなるまでたたく。
 (みじん切りにするよりたたいた方がより香りが出ます)

③にんにくもきゅうり同様細かくなるまでたたいて香りを出します。

④残りの材料と①②③を混ぜ、冷蔵庫で30ほど寝かせます。

tzatziki

⑤食べる直前に冷蔵庫から取り出しよく混ぜて、お召し上がり
 ください。

 

にんにくのにおいが気になる方はデート前はお控えください!

 

 

 

 

①Put paper towels on a strainer and drain yogurt for a night.

②Wash and dry a cucumber well, and beat in it with a pastry pin.

③Beat in garlic the same way as a cucumber.

④Mix ① ② ③ and any other ingredient well, and leave for 30 minutes in the fridge.

⑤Mix up again and enjoy!

If you worry about smell of garlic, try it after date!!

 

 

                  (by φ in Kobe)

 

 

 

〜〜ギリシャのおいしいオリーブオイルを使えば
  ご家庭でも本格ギリシャ料理が
楽しめます!〜〜

 
   オンラインショップはこちらhttps://olivemillstone.jp/products_cat/oliveoil