脂っこい料理や肉料理にぴったり。簡単でさっぱりした口当たりが
とてもおいしいです。
パンにつけてそのままでもどうぞ!
This is refreshing and wonderful yogurt source. Perfect on oily meat meals!
脂っこい料理や肉料理にぴったり。簡単でさっぱりした口当たりが
とてもおいしいです。
パンにつけてそのままでもどうぞ!
This is refreshing and wonderful yogurt source. Perfect on oily meat meals!
プレーンヨーグルト 500g
きゅうり 1本
にんにく 3~4片
オリーブオイル 大さじ3
酢 小さじ1
塩 こしょう ディル(あれば)少々
500g plane yogurt
1 cucumber
3~4 cloves garlic
3 tablespoons olive oil
1 teaspoons vinegar
salt, paper and dill
①ヨーグルトはざるの上にキッチンペーパーなどをひいてのせ、一晩そのままで
水分を落とします。
②きゅうりはよく洗って水分を拭き取り、すり鉢かのし棒などで細かくなるまでたたく。
(みじん切りにするよりたたいた方がより香りが出ます)
③にんにくもきゅうり同様細かくなるまでたたいて香りを出します。
④残りの材料と①②③を混ぜ、冷蔵庫で30ほど寝かせます。
⑤食べる直前に冷蔵庫から取り出しよく混ぜて、お召し上がり
ください。
にんにくのにおいが気になる方はデート前はお控えください!
①Put paper towels on a strainer and drain yogurt for a night.
②Wash and dry a cucumber well, and beat in it with a pastry pin.
③Beat in garlic the same way as a cucumber.
④Mix ① ② ③ and any other ingredient well, and leave for 30 minutes in the fridge.
⑤Mix up again and enjoy!
If you worry about smell of garlic, try it after date!!
(by φ in Kobe)
〜〜ギリシャのおいしいオリーブオイルを使えば
ご家庭でも本格ギリシャ料理が楽しめます!〜〜