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タブレ TABBOULEH

タブレ TABBOULEH

 

元々はレバノン料理ですが、ギリシャ、キプロスでもよく食べられて
います。

本来はバルガーという粗挽き麦を使ったクスクスのサラダですが、
今回は玄米で作ってみました。ミントとスパイスの香りがさわやかで、
食欲のない真夏でもおいしくいただけますよ!

 

 

Tabbouleh is salad with couscous, originally from Lebanon.
But it is also liked in Greece and Cyprus.

This time, I used brown rice instead of Bulgar, which is kibble wheat.
It is great flavor of mint and cumin.
You must eat it if you loss of appetite at the highest of summer.

 

 

材料/Ingredients

 

 

玄米 1合

冷たい口当たりとミントの香りがさわやかです。
写真ではプチトマトを使っています。

 

玉ねぎ 1/4個

きゅうり 1本

トマト 2個

ピーマン 1個

セロリ 4~5cm

パセリ、ミント 各大さじ1

オリーブオイル 大さじ2

ワインヴィネガー 大さじ1

クミン、塩、こしょう

 

 

 

 

 

 

 

 

1 cup of brown rice

1/4 onion

アニスのいい香りが特徴の、ギリシャの
お酒ウゾと一緒にいかがですか。
アルコール度数が40℃ありますので
注意が必要ですが・・・!

1 cucumber

2 tomato

1 green pepper

4~5cm of celery

1 tablespoonful of parsley and mint

2 tablespoonfuls of olive oil

1 tablespoonful of wine vinegar

cumin, salt and pepper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

作り方/Directions

 

 

①玄米は洗って炊飯器の「玄米」に合わせて炊く。

②野菜は米粒に合わせるように小さく切る。トマトは水分のない表面だけを使った方が
 きれいに仕上がります。

③炊きあがった玄米はボールに移し、冷ましておく。

④切った野菜、調味料を混ぜたら、ぴったりふたをして冷蔵庫へ。
    1時間ほどでしっとり混ざって
 冷たくおいしいサラダになります。

 

 

①Wash the brown rice and usual cook it with a rice cooker.

②Chop the vegetables finely. For tomatoes, let’s use only outside
   because it doesn’t have much juice.

③Remove the brown rice to a bowl and cool it down.

④Mix all together of ingredients. Put it in the fridge with a lid for 1 hour,
    so as to allow the flavor to blend and cold.

 

※ウゾは強いし日本では手に入りにくいお酒ですが、とてもおいしいです。

 

 

 

                           (by φ in Kobe)

 

 

 

〜〜ギリシャのおいしいオリーブオイルを使えば
  ご家庭でも本格ギリシャ料理が楽しめます!〜〜

 
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