ご存知じゃがいもの入ったオムレツです。
ギリシャにはオーブンで焼く、似たような卵料理があります。今回はフライパンで焼いてみました。
This is an omelet with potatoes. In Greece, there is a similar egg dish in an oven.
作り方/Directions
①じゃがいもはスライスしてから、5分ほど水にさらして軽く水気を切っておく。
②野菜をオリーブオイル大さじ2〜3炒め、じゃがいもがある程度柔らかくなったらとり出す。この時はゆっくりとじゃがいもにオリーブオイルをしみ込ませるように、弱火にします。
③ボールに卵、塩、こしょう、オリーブオイル少々を溶きほぐし、炒めた野菜を混ぜる。
④フライパンにオリーブオイルまわしよく熱し、手早く強火で一気に卵を焼く。卵が固まってきたら弱火にし、今度はゆっくりと全体に火を通していきます。7~8分焼いたら裏返してさらに5~6分くらいです。
⑤火を止めて少し落ち着かせてからお召し上がりください。
①Slice and soak the potatoes in water for 5 minuets, then dry it up.
②Fry the all vegetables with 2~3 tablespoonfuls of olive oil until potatoes become soft enough, season with salt and pepper and take it out in a bowel. Let’s turn the heat down so that olive oil penetrate into the potatoes.
③Beat eggs with olive oil, salt and pepper, add the vegetables already fried.
④Heat the olive oil well with a pan and add the eggs in it. Heat should be still high till eggs become hard, then turn the heat lower and cook it for 7~8 minuets. Turn over the eggs and cook it another 5~6 minuets.
⑤Settle it for a while and serve it!