This is aubergine paste. Smokey aubergine is absolutely wonderful!
材料/Ingredient
なす 500g
レモン汁 1/2個分
玉ねぎ 1/2個 みじん切り
パセリ 少々 みじん切り
にんにく 一片 みじん切り
オリーブオイル 大さじ3
パン 少々
塩、こしょう
This is aubergine paste. Smokey aubergine is absolutely wonderful!
なす 500g
レモン汁 1/2個分
玉ねぎ 1/2個 みじん切り
パセリ 少々 みじん切り
にんにく 一片 みじん切り
オリーブオイル 大さじ3
パン 少々
塩、こしょう
500g of aubergines
half of lemon juice
1/2 of onion, finely chopped
parsley, finely chopped
1 glove of garlic, finely chopped
3 tablespoonfuls of olive oil
bread
salt and pepper
①洗ったなすにフォークで何カ所かに穴をあけ、表面にオリーブオイルを軽く塗る。
②オーブンまたはオーブントースターで30分ほど、なすがやわらかくなるまで焼く。
③火が通ったら縦半分に切り、スプーンで中身をすくい取る。
④なすの中身、レモン汁、にんにく、オリーブオイルをフードプロセッサーまたは
すり鉢でペースト状にする。やわらかすぎる時は、パンを少しずつ加えて調節
してください。
⑤玉ねぎ、塩、こしょう、パセリを加えて混ぜたら出来上がり。パンにつけながら
どうぞ!
①Wash and puncture the aubergines with a fork, and coat it with olive oil.
②Bake it until it is ready to eat for 30 minutes.
③Cut the aubergines in half lengthwise and spoon out inside of the aubergines.
④Inside of aubergines, lemon juice, garlic and olive oil process to a paste. Put some bread if
you need.
⑤Add onion, parsley, salt and pepper, and enjoy!