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ギリシャ屋ミルストーン ギリシャ産オリーブオイルなどの販売「ミルストーン」。

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ホルトピタ HORTOPITA (GREEN PIE)

ホルトピタ HORTOPITA (GREEN PIE)

 

ギリシャ語のホルトとは「野草」という意味で、自分で摘んだり市場で
売られている野草を使って作るパイを「ホルトピタ」と言います。
今回は、今が旬のおいしい緑の野菜を使って作ります。

 

Horto means “wild green” in English. Let’s make Hortopita with wild greens or green vegetables.

 

 

 

材料/Ingredients

 

栄養豊富な緑のお野菜。たくさん食べたいですね。

パイの中身

ほうれん草、小松菜、しろ菜、水菜、チンゲンサイ、青ネギなど 800g

玉ねぎ 1個 みじん切り

ピザチーズ 100g(つなぎのためなので、なくても大丈夫です)

塩、こしょう、オリーブオイル、ディル、パセリ

パイ生地

パイ生地のレシピをご覧ください。

 

Filling

800g of Spinach, Komathuuna, Shirona, Mizuna, qing-geng-cai, green leeks or any green vegetables.

1 onion, chopped

 

 

パイ生地に野菜をのせたら手早く焼きましょう。野菜の水分が出てしまうとべたっとなってしまいます。

100g pizza cheese

salt, pepper, olive oil, dill and parsley

Pie pastry

Please look at the recipe for Dough for pie pastry

 

 

 

 

作り方/Directions

 

①野菜はよく洗って、それぞれ30秒づつ茹でる。

②野菜の水気をよく絞ってみじん切り。

③オリーブオイル大さじ3で玉ねぎ、野菜を炒める。

④塩、こしょう、ディル、パセリ、オリーブオイル大さじ2で味をつける。

⑤パイ生地を冷蔵庫から出して二等分し、一つをのし棒でオーブンパンの大きさに広げる。
フォークで表面に細かい穴を何カ所かあけておく。

⑥野菜を広げたパイ生地⑤に均等にのせる。

⑦もう一つのパイ生地をのし棒で薄く広げ、表面にオリーブオイルを薄く塗る。
 半分に折りたたんだらその表面にまたオリーブオイルを塗る。
 これを3〜4回繰り返し、最後にオーブンパンの大きさにして④にかぶせる。
 中に空気が入るよう、表面に包丁で軽く切り目を入れておく。

 

野菜嫌いさんでもきっと食べられます!

⑧230℃に予め熱しておいたオーブンで焼き色がつくまで20分ほど焼く。

 

 

①Wash the greens very well and boil them 30 seconds.

②Squeeze them out excess moisture, and chop them as finely as possible.

③Fry the onions and greens with 3 tablespoonfuls of olive oil.

④Season it with salt, pepper, dill, parsley and olive oil.

⑤Divide pastry in half, spread one of them with a pastry pin.
 Pull into sharp of an oven pan and pick the entire surface of a pastry with a fork.

⑥Put the filling in the pastry .

⑦Spread the other pasty, and smear with olive oil, then fold the pastry and smear
 with olive oil again. This should be repeated 3~4 times. Pull into sharp of an oven pan
 and get it on the ⑥. With a tip of a knife, cut in the surface of a pastry so that air could
 enter the pastry.

⑧Cook 20 minutes in an oven preheated to 230 degrees until it will be golden on top!

 
 
 

                      (by φ in Kobe)

 

 

 

 

〜〜ギリシャのおいしいオリーブオイルを使えば
  ご家庭でも本格ギリシャ料理が楽しめます!〜〜

 
   オンラインショップはこちらhttp://olivemillstone.jp/products_cat/oliveoil