イェミスタ GEMISTA
野菜とお米だけの豪華なごちそう。メガリサラコスティの期間はもちろん、
ふだんのおもてなし料理としてもよく食べられています。
少し手間がかかるお料理です。好きな音楽を聴きながら、ワインを飲みながら、
誰かとおしゃべりをしながら、たまにはのんびりと作ってみませんか。
Gorgeous meal with vegetables and rice. This is eaten during Megali Sarakosti
as well as usual partyat home. It takes time to cook.
Would you like cooking with some music, wine or a company?
作り方/Directions
①トマトのをくりぬく。周りの壁の部分を細くしすぎると崩れやすくなりますので、
中の種だけを取り出すようにしましょう。
トマトの下の部分を少し切り落として、立たせた時に安定するようにしておきます。
②玉ねぎ米をオリーブオイル大さじ3で炒める。くり抜いたトマトの中身の半分、
ベイリーフ、パセリ、塩、こしょうを入れて水分が飛ぶまで10分ほど炊く。
玄米の場合は水2カップを足して10分長く火にかけましましょう。
③ピーマン、パプリカの中身をくりぬく。
④②のお米のあら熱が取れたらトマト、ピーマン、パプリカに詰めていく。
⑤オリーブオイルを塗ったオーブンパンに、形を整えながら並べる。
すきまにじゃがいもをおく。
⑥残りのトマト中身に塩、こしょう、パセリで味付けし、上から全体に
かける。トマトの量が少ない場合は水を足して、全体がひたひたになる
よう調節しましょう。
⑦オリーブオイルをかけたら230℃に熱しておいたオーブンで30分。200℃にしてからさらに30分。時々様子を見て、水分が完全にとばない
ように気をつけます。野菜、じゃがいもがやわらかくなったら出来
上がり!
①Hollow out tomatoes with a spoon and a knife. Try to only seed tomatoes,
otherwise, the tomatoes gets out of shape. Cut the bottom of tomatoes a little.
It should be stood well.
②Fry onion and rice with 3 tablespoonfuls olive oil. Put the half of filling tomatoes,
a bay leaf, parsley, salt and pepper in it, and cook until almost no liquid remains
for 10 minuets.
③Hollow out peppers, too.
④Cool the rice down for a while and stuff the rice into the tomatoes and peppers.
⑤Set out the stuffing on an oven pan coated with olive oil. Interspace potatoes
among the stuffings.
⑥Season the fillings of tomatoes with salt, pepper and parsley, and pour it over
all the stuffings and potatoes. If the fillings are not enough, add some water
to cover the stuffings.
⑦Drizzle it with olive oil. Preheat an oven to 230 degrees, cook it for 30 minutes
and at 200 degrees for another 30 minutes until vegetables are soft enough.
Take care not to dry off!
おいしいギリシャ料理の決め手はオリーブオイル。
(by φ in Kobe)
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