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バーニャカウダ BAGNA CAUDA

 

バーニャカウダ BAGNA CAUDA

 

イタリア北部の名物料理で、アンチョビのソースです。
「温かいソース」という意味で、
本来は温かくいただくソースだそうです。
パスタや野菜などに合います。ギリシャでもアンチョビとオリーブ
オイルとにんにくを混ぜたソースは、魚料理などに使われています。

 

 

Bagna Cauda is anchovy sauce from Piemonte, North Italy. The meaning of the name
is “hot sauce”, and it is going very well with pasta and vegetables.
In Greece, sauce with anchovy, olive oil and garlic is used for fish dishes.

 

 

 

 

材料/Ingredients


にんにく 2~3片

アンチョビ20g オリーブオイル100cc
オレガノ、バジル、タイムなどの
ハーブ(お好みで)2~3g

 

cloves of garlic20g of anchovy fillet100cc of olive oil herbs,like oregano, basil, thyme….

 

 

 

 

 

 

作り方/Directions

 

①にんにくは皮をむき、芽を取り除いておく。
②鍋にハーブ以外の材料を入れ、弱火にかける。
③にんにくが柔らかくなったら火を止め、あら熱が取れてからまな板に移し、
 全体を包丁でたたいてペースト状にする。
④ハーブを加えて出来上がり。生クリームを加えるとマイルドになります。

 

 

①Peel and remove the sprout found at the center of each clove of a garlic
②Put the all ingredients but herbs, in a pot, and boil with low heat.
③When the garlic become soft enough, turn off the heat, and pound it with a knife
 on a cutting board.
④Mix with herbs and done. You can add some fresh bream. It becomes milder.

 

 

生クリーム入り。個人的にはクリームなしの”ピリ”が好きです・・・

 

 

                    (by φ in Kobe)

 

 

 

〜〜ギリシャのおいしいオリーブオイルを使えば
  ご家庭でも本格ギリシャ料理が
楽しめます!〜〜

 
   オンラインショップはこちらhttps://olivemillstone.jp/products_cat/oliveoil